Over Bouwen Aan Teams

De trainer

Marion Renes (1961) verzorgt sinds 2001 trainingen. Zij doet dit voornamelijk binnen de zorg en welzijnssector. Ruim twintig jaar werkte zij binnen gehandicaptenzorg. Zij gaf daar o.a. leiding aan meerdere voorzieningen, verzorgde trainingen en ontwikkelde beleid. Zij geeft training en coaching vanuit Bouwen Aan Teams maar werkt ook als freelancer voor diverse andere bureaus. Trainingen die Marion verzorgt zijn actief, afwisselend, praktijkgericht en confronterend. Ook humor en plezier zijn gebruikelijke ingrediënten tijdens haar trainingen.

Naast haar werk als trainer maakt zij deel uit van de redactie van enkele TV programma’s over de zorg.

Werkwijze

Geen standaard teams dus ook geen standaardtrainingen. Iedere training wordt op maat ontwikkeld in goed overleg met U als opdrachtgever. Bouwen Aan Teams kan mensen niets leren. Leren doen mensen zelf. Wij dagen de mensen uit en dragen de bouwstenen aan.

Resultaat en praktijkgericht

Het afgesproken resultaat is de leidraad voor de training. Daar wordt naartoe gewerkt samen met de deelnemers. Altijd is er de link naar de eigen werksituatie. In casuïstiek maar ook in het concreet omzetten in acties tijdens het dagelijkse werk. Er is veel aandacht voor de transfer naar de praktijk. Het resultaat van de training is zichtbaar in de praktijk.

Confronterend en betrokken

Trainingen van Bouwen Aan Teams zijn No nonsens. Deelnemers worden op directe maar prettige wijze met zichzelf geconfronteerd. Voor het leren van nieuwe of andere vaardigheden en gewoontes word je als deelnemer uitgedaagd uit je veilige zone te treden. Iedereen leert op zijn of haar eigen wijze. Dit vraagt om een betrokken en open leerklimaat. Trainingen zijn afwisselend, actief en er mag gelachen worden.