Teamdagen: combinatie van leuk en nuttig

Bouwen Aan Teams organiseert verrassende, actieve en leerzame personeelsdagen. Veel organisaties vinden het belangrijk dat een personeelsdag niet alleen uit ontspanning en lol bestaat. Onze personeelsdagen leveren naast vermaak ook een positieve bijdrage aan de teamgeest. Om een divers aanbod te realiseren werken we samen met een breed netwerk van professionals.

De keuze van het programma en inhoud van de dag is afhankelijk van Uw wensen. In een gesprek informeren we naar deze wensen om de dag tot een succes te maken. Deze informatie inspireert ons om een programma op maat te ontwikkelen. De locatie, lekker eten en drinken worden met zorg op de inhoud van de dag afgestemd.

U kunt zich ook laten inspireren door eerder georganiseerde dagen. Een greep hieruit:

Het gevoel van ...

Deze dag staat geheel in het teken van de het levenslied en de smartlap! Wat is het verschil hiertussen? Dit en veel meer komt aan de orde in een smartlappenworkshop. Gewapend met een opdracht worden er in groepjes plekken bezocht waar het levenslied z’n oorsprong vond. De zelfgemaakte bedrijfssmartlappen worden feestelijk aan elkaar gepresenteerd.

Maak een film van ...

In overleg met de opdrachtgever wordt het onderwerp voor de film bepaald. Bijvoorbeeld: een reclamefilmpje voor het bedrijf of een presentatiefilm over een project. De medewerkers krijgen een spoedcursus film maken en gaan vervolgens aan de slag. Aan het einde van de dag worden de resultaten aan elkaar getoond, al dan niet in aanwezigheid van directie of bestuurders die dan vanzelfsprekend een kalf of andere award uitreiken.

Inspirationday

Waar haal jij je inspiratie vandaan, hoe inspireren anderen jou en hoe inspireren medewerkers elkaar. Tijdens creatieve workshops gaan medewerkers hiermee aan de slag. Mogelijke workshops: toneel/spel, muziek, kostuumimprovisatie, audiovisuele middelen en tekenen/schilderen. De resultaten uit de workshops worden aan elkaar gepresenteerd.

Ons kent ons

Deze dag is uitermate geschikt voor meerdere teams of afdelingen die met elkaar gaan samenwerken en elkaar nog onvoldoende kennen. In een echte "Ons kent ons" locatie wordt een vraag- en aanbod markt ingericht. Alle teams bieden hun kwaliteiten "te koop" aan en gaan winkelen bij de anderen. Aan het einde van de dag vindt er een heuse "Ons kent ons" kennisquiz plaats waarin getest wordt hoe goed de teams elkaar hebben leren kennen. In de aankleding, vervoer, hapjes en drankjes is het "Ons kent ons" gevoel terug te vinden. Een "Ons kent ons" groepsfoto behoort tot een vast onderdeel van deze dag.

Mentalday

Bureaustoel uit en sportkleren aan. Zo start de mentalday. Een aantal professionele sportinstructeurs hebben een parcours uitgezet en begeleiden de deelnemers hierdoor heen. Beleef dat sporten, plezier en lekker eten heel goed samen gaan. Een dag goed voor lijf en leden, die voor iedereen geschikt is!

Fastdating party

Tijdens deze dag kunnen medewerkers van één of meerdere afdelingen hun onderlinge samenwerking vergroten. Persoonlijke kennis en vaardigheden worden uitgewisseld en kunnen effectiever ingezet worden. Iedereen schrijft een "contactadvertentie" bestaande uit:

Wij zorgen ervoor dat iedereen in de juiste stemming komt om te daten. Komt vraag en aanbod overeen, dan is er een match! Deze matches worden op kleurrijke wijze vastgelegd voor later. Een activiteit die uitstekend te integreren is in een beleidsdag.

Outdoor zonder survival ...

Open air dag: een actieve dag in de buitenlucht en waar teamsamenwerking of kennismaking centraal staat. De opdrachten zijn niet gevaarlijk en leuk om te doen. Afhankelijk van de vraag wordt er aan specifieke onderdelen uit de samenwerking gewerkt. Deze dag is ook geschikt voor meerdere teams.